Åpen sone for eksperimentell informatikk:Om

Fra Åpen sone for eksperimentell informatikk
Revisjon per 2. aug 2012 kl. 11:43 av Roger (Diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

Åpen sone for eksperimentell informatikk — Sonen — er Ifi-studentenes eget studentlaboratorium ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo. Det er mange måter å beskrive og forklare Sonen på, men i utgangspunktet ble det opprettet da Institutt for informatikk skulle flytte over i Ole-Johan Dahls hus ved begynnelsen av 2011, som et ledd i Studielabens arbeid med å øke studiekvaliteten og -miljøet ved instituttet. Det er tenkt på som et prosjektbasert møtested for engasjerte og nysgjerrige studenter, en annerledes læringsomgivelse, et hackerspace, et fristed og et åpent, kreativt lekerom, for både studenter og ansatte, hvor man kan komme og utfolde seg faglig sammen med andre. I dag er Sonen alle disse tingene og i rask utvikling. Følgende er de "offisielle" målene med Åpen sone for eksperimentell informatikk.

Målene med Sonen

  • Å skape en møteplass for kreative og engasjerte studenter.
  • Å inspirere til, samle opp og vise frem gode studentprosjekter.
  • Å øke engasjementet, nysgjerrigheten og entusiasmen ved hele instituttet, både for studenter og ansatte.
  • Å formidle informatikkfaget til et bredere publikum.

Stedet

Sonen holder til i Ole-Johan Dahls hus (rom 3407, Ada), Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo på Blindern. Våre GPS-koordinater (i desimalgrader) er 59.94304899404759 (breddegrad) og 10.71765124797821 (lengdegrad).

Laster kart...

Soneprosjekter

Et soneprosjekt kan være nesten hva som helst, men det må være noe som du selv er med på å gjøre, bygge eller lage, som du engasjerer deg i og har lyst til å dele med andre. Det kan være alt fra en nettside, et program eller en prototype til digital kunst, en spørreundersøkelse, et foredrag, en ekskursjon eller en analyse av noe du syns er interessant. Noe av målet med Sonen er å vise frem så mye som mulig av alt det spennende som foregår ved instituttet, så hvis du jobber med et prosjekt, så legg det ut her.

Åpningstider

Sonen er åpen når bygningen (Ole-Johan Dahls hus) er åpen. Det er nesten alltid noen tilstede, så du er hjertelig velkommen til å komme innom når som helst.

Ta kontakt / Hold deg oppdatert

Send en e-post til ifi-sonen@ifi.uio.no hvis du har spørsmål, kommentarer eller gode forslag, eller abonner på vår e-postliste sone-info@ifi.uio.no og bli informert om hva som skjer.

Personlige verktøy

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Verktøy