Green Boatnet

Fra Åpen sone for eksperimentell informatikk
Revisjon per 2. aug 2012 kl. 19:55 av Roger (Diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk
Green Boatnet
Båten vår
Båten vår
Tittel Green Boatnet
Personer Kyrrehe, Janoleos
Status Aktiv
Utstyr Arduino, plast, 3xmotor, 3xpropell, H-bru

Målet er å bygge en motorisert båt som kan kjøre rundt i vannspeilet utenfor Ole-Johan Dahls hus. Skroget skal bygges av plast og gjøres så snasent som mulig. Vi vil benytte en karbonstang som drivstag og koble denne mot motoren som da kan drive båten fremover. Ideelt sett vil vi feste en servo til roret slik at båten kan styres. I første omgang vil vi bruke Xbee for fjernstyring, men etterhvert håper vi at vi kan koble den opp mot det trådløse nettverket og lage en nettside der alle kan gå inn og styre båten. Først da kan vi bygge en flåte med båter!

Innhold

Bakgrunn for prosjektet

Idéen kom mot slutten av semesteret og vi ønsket å bygge noe som var gøy å bygge, og noe som skulle være gøy å bruke etterpå. Derfor så vi muligheten til å bruke vannspeilet for å kjøre båter. Både automatiske og manuelt styrte.

Videreutvikling

Bygge en båt som ikke blir felt av bølger. Vi tror at den blå båten er svaret, og venter kun på bedre vær og at vannspeilet skal fylles igjen. Så blir det videre programmering av kodebasen.

Logg

First - 04.05.11

Første arbeidsøkt førte til resultater. Båten ble knekket til i plast etter nøye beregninger, dette førte til at ikke noe plast gikk til spille og vi fikk brukt opp en hel plate (nesten).

Som du kan se av bildet så ble båten nesten helt symmetrisk og det er jo bra.

Motoren ble i første omgang bare teipet fast bak på båten, men denne skal monteres mer fast etter hvert, dette var bare for å teste båten i dammen.

Vi erfarte at det var litt krevende å balansere båten riktig med all elektronikken i, men et par småstein var den midlertidige løsningen. Senere må vi finne en måte å plassere all elektronikken trykt og balansert, en løsning kan være å legge til et flatt gulv i båten.

Stay tuned for the next update. The Green Boatnet Crew

Mal:youtube

Andre gang - 04.05.11

Vi har kjørt en andre runde med mekking av båt. Vi fikk plassert motoren stabilt ved hjelp av et universalverktøy, nemlig teip. Deretter brukte vi dremelen til å pusse av litt av karbonstangen slik at motoren hadde et spor å festes i. Deretter ble karbonstangen limt og teipet fast til motoren. Det ble litt vibrasjon, men den er så liten av vi mistenker at den vil bli borte når vi får kortet ned stangen.

Vi limte på propellen og gikk ut i andedammen utenfor IFI for å teste båten. Resultatet var kjempebra, båten kjørte rundt i ring flere ganger før den nådde motsatt side av vannet.

Etter en slik kjempe suksess var vi inspirert til å jobbe videre, så vi spiste lunch.

Deretter bygget vi et søtt lite ror av gul plast, limte det på en servo motor og skulle koble det til en Arduino med Xbee. Xbee var ikke villig til å leke med oss i dag, så vi prøver igjen en annen gang.

Video av båtturen kommer. Hilsen The Green Boatnet Team

Tredje Workshop - 10.05.11

Denne gangen fikk vi på plass Xbee komunikasjonen skikkelig. Det viser seg at man bare kan sende en og en byte og ikke rene integers. Så da laget vi til en kodesnutt som fikset den biffen, og roret fungerer nå med tre definerte posisjoner. rett frem, høyre og venstre.

Vi flyttet også motoren ned i båten slik at akslingen ligger parallelt med bunnen av båten, dette ga mye større stabilitet.

Så brukte vi masse tid på å kjøre båten i vannet, som du kan se i videoen her: Mal:youtube Planen videre er å få bedre (les: nøyaktigere) styring av roret, og å kunne skru av motoren og sette den i revers! Vi planlegger også å lage enda en båt med en annen form på selve skallet. Er mye å glede seg til her.

Motortest - 10.05.11

Vi har i dag testet å kjøre mer strøm på motoren for å se om vi kunne få større fart på båten.

Først testen vi inne, vi koblet motoren til en variabel og justerbar strømkilde som er tilgjengelig på sonen. Det viste seg at motoren gikk ganske mye raskere med mere strøm.

Deretter koblet vi på åtte AA batterier og gikk ut for å teste i vannet. Men siden batterier er en ustabil strømkilde og vannet uter veldig mye motstand så oppnådde vi ikke så veldig stor fartsøkning av flere batterier desverre. men det betyr at vi kan holde oss til 4 batterier og holde vekten nede.

Vi fant også ut at karbonakslingen har begynt å gnage istykker plasten, så båten har begynt å ta inn en del mer vann. Der må vi finne en løsning...

Ny prototype! - 22.05.11

Da har vi kommet enda litt lengre på båtprosjektet vårt. Vi har lagd enda en prototype, denne gangen ble det materialet med det upassende navnet "Kid Wood".Håper dere liker teaser bilde vi har slengt opp. Ev. kan dere nyte de andre bildene under her :)

Mal:youtube

Blue Boat - 06.06.11

Denne gangen kjørte vi på og lagde en ny prototype og resultatet ble en blå båt som er ca dobbel så lang som de tidligere modellene. Bakdelen er et plastelement som er bøyd på flere steder for å lage et solid skrog. Mens fronten består av flere mindre plastbiter som er kuttet til og limt fast i spenn for å få et pent og strømlinjeformet utseende. Designet gir også båten løftekraft i front samtidig som den er mer stabil enn den grønne prototypen og vil ikke kantre like lett.

Vi monterte også to motorer samt fjernstyring fra et ødelagt modellfly. Dessverre fungerte ikke fjernstyringen så veldig bra, så vi får nok nøye oss med å lage den selv også ;) Her kommer noen bilder:

Da var vi i gang - 23.03.12

Nå som solen har begynt å skinne ut og det faktisk er varmt, så må vi få fart på båtbyggingen! Derfor ble en del av fredagen brukt på å få festet to motorer i den nye båten Blue Boatnet. Vi har også fått kjøpt oss to nye båtpropeller (samme type som i Green Boatnet). Dessverre har ikke vannspeilet blitt fylt opp, så eneste stedet vi kunne teste var i litt restevann med masse alger! Kjedelig som dere kan se i det ene bildet. Eller kan jeg nevne at jeg boret det ene hullet feil først, og at bakplaten overhode ikke passer inn, så den er kappet og limt slik at det er blitt teit (så nå ser båten ganske rar ut bakfra (bilde av det kommer senere)). Vi har også begynt å programmere en H-bru for å kunne styre motorene individuelt.

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Verktøy