Oculus Rift

Fra Åpen sone for eksperimentell informatikk
Gå til: navigasjon, søk
Oculus Rift
Tittel Oculus Rift
Personer
Status Aktiv


Oculus Rift er et par store briller man spenner fast på hodet. Inni er det en skjerm til hvert øye. Hver skjerm forvrenger sitt bilde på en måte tilpasset det tilhørende øyets synsfelt. Dette skal gjøre at man ikke opplever å titte rett inn i to små skjermer. Med motion control kan du vri hodet for å se deg rundt. Produktet er ikke lansert enda, men selskapet har sluppet to Developer Kits (DK), altså prøvebriller for early adopters. DK2 er en forbedring av DK1, med høyere oppløsning (1080p på hvert øye), bedre oppdateringsfrekvens og ny måte og bedre måte å tracke hodebevegelser.

Innhold

Komme i gang

Både DK1 og DK2 er tilgjengelig på Sonen i skapet med svart fargemerking. For å komme i gang henter du det i skapet og kobler det til gaming-maskinen i Sonen, eller egen maskin.

Oppkobling

  1. Kobl HDMI- og USB-kabelen på Riften til PCen
  2. Kobl USB-kabelen mellom kameraet og PCen
  3. Kobl sync-kabelen mellom kameraet og Riften
  4. Kobl strømmen til Riften
  5. Skru på Riften med knappen oppå

Demoer

gaming-maskinen er driverne, vorpX, demoer og spill ferdig installert. Velg gjestekontoen og start et en demo fra skriveboret.

Direct to Rift

Noen demoer bruker den nye funksjonen 'Direct to Rift' og fungerer somregel uten problemer.

Extended display

Mange andre fungerer derimot i 'Extended display mode'. Denne display moden velger du fra Oculus Config Tool, så setter du Riftskjermen-retningen til Stående inne på Windows Skjermoppløsning. Når dette er satt opp kan demoen likevel starte opp på skjermen istedenfor Riften. Den enkleste løsningen da er å sette Riften som Primær-skjerm inne på Windows Skjermoppløsning, for å presset demoen til å starte der.

vorpX

vorpX er også installert på gaming-maskinen. Dette er et program som gir mange spill Oculus-støtte, som bl.a. Skyrim og Mirrors Edge. Det er bare å installere spill du eier fra Steam på gaming-maskinen, men merk disse kan bli slettet sammen med saves.

Utvikling

Unreal Engine 4 er også installert på gaming-maskinen. Dette er ett av verdens beste og mest brukte spillutviklingsprogrammer og har alt som er nødvendig for å komme i gang med spillutvikling. Unreal Engine har innebygget Oculus Rift støtte, som betyr at du enkelt kan kjøre spillet ditt på Riften.

Fungerer godt sammen med

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Verktøy