Binærklokke

Fra Åpen sone for eksperimentell informatikk
Gå til: navigasjon, søk
Binærklokke
Tittel Binærklokke
Personer Janoleos
Status Ferdig
Utstyr Lilypad, lysdioder

Prosjektet går ut på å gjøre en Arduino Lilypad om til en binærklokke som kan vise både timer, minutter og sekunder i binær form.

For å få til dette trengs det 17 lysdioder. LilyPaden har 13 digitale og 5 analoge utganger, så i teorien har jeg en utgang for mye, men jeg ønsker å ha flere ledige porter i tilfelle jeg skal lage en utvidelse med for eksempel ukedager eller måneder. Derfor har jeg valgt å benytte meg av et shift-register. Med litt matematikk kunne jeg ha klart meg med to shift-registrere, men siden jeg er litt lat så valgte jeg et shift-register til hver tidsenhet.

Hele prosjektet skal gjøres "pent" og "ryddig" og bygges inn i en bilderamme slik at klokken kan henges på veggen.

Innhold

Logg

010001100110010101110010011001000110100101100111 - 13.06.11

Nå har jeg endelig fått tid til å fullføre binærklokken min (nesten), og fått den opp på veggen.

Klokka er bygget av en Arduino LilyPad, tre shift-registre, 17 lysdioder, en Ikea ramme og masse småkabler. Jeg anbefaler ingen å bygge den slik som jeg har gjort, men heller bruke et koblingsbrett på baksiden (kan kjøpes på Clas Ohlson for en 50-lapp)

Det brukes ni pins fra Arduino brettet til å styre de tre shift-registrene. Hvert shift-register styrer sin tidsenhet. Henholdsvis sekunder, minutter, og timer.

Hvis du har flere spørsmål om hvordan den er satt sammen så er det bare til å spørre på diskusjonsiden. Kos deg med bilder og videoer.

Bilder

FilmerPersonlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Verktøy