White wanderer

Fra Åpen sone for eksperimentell informatikk
Gå til: navigasjon, søk
White wanderer
Bilde ovenfra
Bilde ovenfra
Tittel White wanderer
Personer Kyrrehe
Status Aktivt
Utstyr 2x Arduino, 2x Xbee, Joystick shield, Rover 5

White wanderer oppstod som en opposisjon mot de halv ferdige robotene som er utstilt på prosjekthyllen. Navnet kommer etter en kort idémyldring, og er basert på at robotenbasen som blir brukt er hvit og at målet er å la den vandre rundt i OJD-hus. White wanderer blir også brukt til å teste ut Xbee-, Joystick-, og motor-skjoldene vi har. Slik at jeg kan lage brukbare veiledninger på hvordan man skal implementere de forskjellige skjoldene.

Innhold

Idéer og tanker

Jeg har flere idéer jeg har lyst til å gjennomføre med White Wanderer, men siden jeg har begrenset med tid og ferdigheter så får jeg nøye meg med å liste dem opp her i stede. Så får vi se hva jeg ender opp med.

 • Bygge den om til å kunne kjøre i trappene på IFI.
  • Har sett på flere mulige løsninger, men kran (ala gravemaskiner) er nok den beste idéen. Dessverre er ikke servoene vi har på Sonen sterke nok (evt. jeg ikke er flink nok til å bruke det (muligheter for å utnytte vektstangprinsippet)).
  • En annen løsning er å ha muligheter for å gjøre roboten lengre, men dette vil da ikke hjelpe med å klatre opp trappene igjen.
  • Andre løsninger har vært, krok, propell, ballonger o.l.
 • Kjøre av seg selv og tegne opp rommet den er i.
  • Tanken var at den kunne ha en internmatrise der den fylte inn felter den mente var blanke og felter som var objekter. Så kunne den kjøre tilbake til basen sin og sende de til en maskin. Blir nok litt mye å kode (selv om dette hadde vært veldig kult å fått til).
 • Idéen jeg mest sannsynligvis kommer til å gjennomføre er å bare lage den kul, slik at vi kan vise den frem på stands og lignende. Hovedsaklig er det da meningen at man skal kunne kjøre roboten rundt, og sette farten. Er også ønskelig at man skal kunne gjøre noe mer (slik at det ikke bare blir en radiostyrtbil). Så hvis du har noen tips, så er det bare å rope ut.
  • En mulighet er å bruke DFRobot RP5 som en ekstra funksjon. Siden den er såpass liten kan man ha den bygd inn i White Wanderer, og når man trenger en mindre robot kan man sette fra seg RP5 og kjøre videre i den. Tror det kunne vært veldig kult.
  • Man kan alltids implementere 5 DOF robot arm på toppen, for å plukke opp ting og tang.
 • Lage invertert styring for å gi folk en ukonvensjonell styreopplevelse.

Logg

En lørdagskveld 10.03.12

Fått jobbet litt mer med roboten i dag. Finpusset litt på koden (men er mye igjen før jeg er fornøyd), byttet base til en som ikke kjørte så mye til siden, og bygd litt mer på selve "chassie". Tok også en prøvetur ute, men var ikke så vellykket. Enten var det mangel på strøm eller at den ikke er kraftig nok med 2A skjold. Forhåpentligvis kjøper Sonen inn ett 12A skjold, det vil nok gjøre susen. Når jeg kjørte ute hadde roboten problemer med at beltene falt av, litt usikker om hvorfor, men neste gang tenker jeg å prøve å stramme de litt. Så får vi se om det løser noe. Tok også en film fra når jeg var ute, men ble ikke så bra, pluss at jeg ikke får redigert film på Sonen.

En fredagskveld 23.03.12

I dag ble det enda litt mer jobbing på den Hvite Vandreren som jeg liker å kalle den på norsk. Ble mest arbeid med bytting av sender, da Xbee har litt kort rekkevidde. Prøvde først med en RF-sender vi har i skapet (2KM Long Range RF). Virket enkelt å bruke den, men litt knotete og ikke avansert nok (hvertfall som jeg forstod) for mitt behov. Derfor byttet jeg til RF utstyret som er i en radiostyrtbil vi har liggende i Ta-boksen. Denne var enda mer overraskende enkel å bruke. Da jeg var forberedt på at det skulle være vanskelig å lese signalene som ble sendt. Heldigvis var det ikke det, og pulseIn() løste saken. Mangler fortsatt kalibrering av signalet og finjustering, men dette kan virkelig fungere. Må bare få tak i ett skikkelig motorshield, slik at jeg kan få fart på roboten. Ellers mangler jeg fortsatt et deksel, men det er det nok ikke lenge til er i boks da vi har fått mer hvit plastikk. Vurderer også å lage et lite styrehus der en |Vimobot kan stå. Kos deg med noen bilder.

Over? 26.03.12

Etter mange problemer med Rover 5 basen (problemer med å kjøre rett frem og at beltene faller av), har jeg gitt opp Rover 5 basen og gikk heller over til DFRobot 4WD. Og ting går veldig mye bedre. Dessverre kan jeg ikke bruke toppen jeg hadde laget, så vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den. Skal også teste ut DFRobot RP5, så får vi se hvem som er best.

Generelle bilder

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Verktøy